MEZOTERÁPIA & RÁDIÓFREKVENCIA

A Mezoforte Duo gépről...


Az elektroporáció elvén működő készülék által kibocsátott speciális elektromágneses hullámok, az igen vékony és finom mezoterápiás tű által a bőr szarurétegén (barrier) szúrt csatornákhoz hasonló, ám szabad szemmel nem látható, de valós nyílásokat hoznak létre a bőrfelszíntől a mélyebb rétegek felé. Ezeken keresztül a bőrre felvitt bármely hatóanyag egyedülállóan hatékony módon penetrál a bőrbe összehasonlítva más felszívódást növelő módszerekkel. A bejuttatott hatóanyagoknak megfelelően, különböző típusú kezeléseket tudunk végezni pl. anti-age, vitaminos, fehérítő kezelés.


A rádiófrekvencia használatával az energia egyenletes területen melegíti az irhát és a bőralját, miközben a bőrfelület kevésbé melegszik fel. A természetes szöveti ellenállásnál keletkezett hőt az áramlás belsejében egy elektromos erőtér biztosítja. A keletkezett hő fokozza a sejt belsejében az oxigén szétterülését és hosszútávon elősegíti a fibroblastok működését. A hő következtében a rugalmas és kollagén rostoknál un. "shrinking" hatás jelentkezik, mely jól látható feszesedést eredményez.


A Dr Derm Equipment által fejlesztett új MEZOFORTE® Duo készülék egyik kezelőfeje a tű nélküli mezoterápiás módszert alkalmazó mezoforézis® kezelést kínálja. A kezelés során a bőr szinte beszippantja a felületére felvitt aktív molekulákat. A MEZOFORTE® Duo rádiófrekvenciás kezelőfejével az arcbőr látványos feszesítését végezhetjük biztonságos módon. A bőr túlmelegedését a kezelőgépnél a CTCRF technológia biztosítja, mely segítségével a készülék egy szenzor által folyamatosan kontrollálja a bőr hőmérsékletét.

Az orvos - kozmetikai hatóanyagokról...


Az eddig használt hagyományos mezoterápiás hatóanyagok mellett újdonságként alkalmazzuk a kezelések során a botox kezelések alternatívájaként felfedezett Argireline anti-ageing peptidet. A botoxhoz hasonlóan, gátolja a mimikai izmok és az idegsejtek összehúzódásához szükséges ingerületátvitelt, ezáltal csökkenti a ráncokat. A botoxal ellentétben az Argireline nem toxikus, és nincs szükség injekciózásra sem alkalmazása során.


Új generációs orvos-kozmetikai mezoterápás termék az alacsony molekulasúlyú Hyaluronsav. A magas Hyaluronsav koncentráció intenzív töltő hatást eredményez, jelentősen mérsékelve a mimikai ráncok mélységét.

Az orvos kozmetika legújabb felfedezése, a biopeptideket és növekedési faktorokat tartalmazó mezoterápiás komplexek. A biopeptidek és a növekedési faktorok aktiválják, felgyorsítják a sejtműködést, ezáltal minden eddiginél eredményesebben fiatalítják meg a bőrt.

A biopeptidek olyan speciális fehérjék, amelyek a sejtek működésének irányításában vesznek részt. Fő feladatuk, a kötőszövet megújítása, új kollagén, elasztin rostok termelése, a bőr feszességének, hidratációjának biztosítása. Fiatal korban megfelelő mennyiségben találhatók meg a bőrben, az évek múlásával azonban számuk egyre csökken, ezért a bőr fiatalosságának megőrzése érdekében kívülről szükséges pótolnunk őket. Hatásukat számos tudományos vizsgálat igazolja. A biopeptides komplexek biológiailag aktív hatóanyagokat közölnek a bőrrel, ezáltal kimagaslóan eredményes regenerációját teszik lehetővé.


A növekedési faktorok olyan természetes, általában növényi anyagok, amelyek képesek a sejtnövekedés, a sejtosztódás és a sejtdifferenciálás stimulálására. Hatásukat olyan módon képesek kifejteni, hogy hozzákapcsolódnak a sejtek felszínén található receptorokhoz, spontán sejtszaporulatot, fokozott kollagén,- hyaluronsav,-és elasztin termelődést generálva ezáltal. Növekedési faktoros komplexünk őssejtes hatóanyagokkal van kombinálva, mert az őssejtek a növekedési faktorok hatására könnyebben termelnek a sérült, károsodott sejteket helyettesítő új, fiatal sejteket. A növekedési faktorok alkalmazása tehát az orvos-kozmetikai eljárások jövőjét jelentik, mert nem csak pótolni tudjuk a hiányzó hatóanyagokat a bőrből, de képesek vagyunk ezen anyagok újratermelődését is előidézni.

Ezen hatóanyag komplexek egyéni alkalmazásával megoldást kínálnak az anti-aging, pigmentfolt halványító, hajnövekedést serkentő, és zsírbontó-cellulit kezelések során egyaránt.


A biopeptidek és a növekedési faktorokat tartalmazó komplexek mezoterápiás alkalmazása túlmutat az eddigi mezoterápiás kezeléseken, ezért az eddigieknél valóban tartósabb és hatásosabb bőrfiatalító eredményt tudunk elérni.


Pigmentfoltok halványítására:

A mezoterápia kifejezetten javasolt pigmentproblémák, és napfénykárosodott bőrök esetében. A kezelés a megfelelő hatóanyagokkal kombinálva jelentős mértékben enyhíti a pigment elváltozásokat, mint szeplő, májfolt,barnás elszíneződések, azáltal, hogy gátolja a bőr pigmentanyagának, a melaninnak a szintézisét.

Hatóanyagok:

  • Gluthation,
  • Glikolsav,
  • DexpanthenolAknés, problémás bőrre:

A mezoterápiás akne elleni készítmények gyulladáscsökkentő, antibakteriális, sebgyógyító tulajdonságúak, ezáltal kiváló kezelési eredményeket érhetünk el alkalmazásukkal a zsíros, szeborreás, aknés bőrök kezelése során.

Hatóanyagok:

  • Biotin,
  • B-vitamin,
  • Glikolsav